Nyhamn i Kamerun

Om våre opplevelser og hverdagslivet i Afrika.

Tradisjoner eller ei

1 kommentar

20131223-001821.jpg
Samuel, Mathias og Jonatan fotografert på julaften i fjor.

Nå er det jul. I juletida gjør vi ofte mange av de samme tingene hvert år. Vi henger opp lys og julepynt, skriver ønskeliste, lager eller kjøper gaver til hverandre, baker julekaker, går på juleavslutning, julegudstjeneste og i familieselskap. Dette kaller vi tradisjoner. Det er fint å ha tradisjoner, for tradisjonene minner oss om at vi er en del av noe større.

For oss som bor i Kamerun er også tradisjonene viktige. Når vi kommer til adventstida, har vi juleverksted, vi pynter, brenner stearinlys og går i Lucia-tog, selv om det er lite som minner oss om at det er mørkt og kaldt i Norge. Det er heller ikke like mye julepynt i butikkene her som i Norge, og julemusikken blir ikke skrudd på før de siste dagene før jul. Likevel vet vi at de kristne her også forbereder seg til julehøytida.

Jeg har spurt ei dame som jeg jobber sammen med, hva hun pleier å gjøre i jula. Hun smilte bredt da jeg spurte, og sa at det er ei fin tid. Da går man på besøk til familien og vennene sine og spiser god mat, i kirka er det fest og alle pynter seg og er glade.

Tenk at jula blir feira nesten over hele jorda. Vi feirer på ulik måte, men grunnen til at vi feirer er den samme over alt. Nemlig at Jesus kom til verden som et lite barn. På engelsk sier man «Christmas» om jul, og Kristus er jo et annet navn for Jesus. La oss huske det denne jula også, at det er Han denne store festen handler om.

(Teksten er opprinnelig skrevet som en hilsen til flere menighetsblad)

Reklamer

One thought on “Tradisjoner eller ei

  1. Kjære dere alle fem. Jeg ønsker dere alle ei god og velsigna julehelg, og et godt og velsigna nytt år. Her i Trondheim er det ca. 0 grader og snøen er borte, så det blir ikke noe hvitt jul. Da er det godt å vite at vi skal atter en gang skal få feire at Jesus ble født i en fattig, ussel stall for vår skyld. Jeg skal feire julaften sammen med to gode venninner og den ene er Heidi. varm klem fra Gunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s