Nyhamn i Kamerun

Om våre opplevelser og hverdagslivet i Afrika.

Espace Jeunes – ungdomsgudstjeneste

Legg igjen en kommentar

Arbeidet med ungdomsgudstjeneste har blitt et stort og i alle fall for meg viktig arbeid. Vi har nå hatt tre gudstjenester i vår, der det er over 60 ungdommer som er med på å planlegge og gjennomføre arbeidet.

Å skulle implementere nye måter å organisere arbeidet på er ikke alltid like enkelt. Spesielt ideen om at vi skal arbeide sammen og at alle er like viktige. Her brukes som oftest den tradisjonelle modellen der arbeidet er konsentrert rundt enkeltpersoner og en har en klar hierarkisk struktur. Jeg har hatt mange samtaler med andre voksne som dette: ”Nei, det er ikke meningen at du skal gjøre dette selv! Du skal være med å hjelpe ungdommene til selv å gjøre arbeidet og på den måten istandsette dem til å være gode kristne ledere.”

Som ungdomspastoren, Doyambé, sa etter den første gudstjenesten; ”Ja nå skjønner jeg hvordan du har tenkt dette Johannes.” Kirka her har mange unge, også mange talentfulle og engasjerte unge. Det kirka trenger hjelp til er å organisere arbeidet på en god måte slik at alle disse kan finne sin plass i kirka, men også være med på å forme og bære kirka fremover.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Her kan dere se noen bilder fra de to siste gudstjenestene vi har hatt. Ellers er det også mulig å følge oss på facebook: https://www.facebook.com//groups/espacejeunesjeelc

Etter at vi reiste hjem har Espace Jeunes blitt holdt to ganger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s