Nyhamn i Kamerun

Om våre opplevelser og hverdagslivet i Afrika.

8. mars – Kvinnefest

1 kommentar

Kamerunere flest er glad i å feire sine merkedager, og 8. mars er ingen unntak. Dagen er en fest, ja, den er faktisk offentlig fridag for alle kvinnelige arbeidstakere. Det er dagen for å gå ut sammen, overlate de daglige oppgavene hjemme til mennene (riktignok godt planlagt i forkant, slik at mann og barn skal klare seg selv), mange kjøper pagne (stoff) og får sydd nye kjoler i anledning dagen, noe som er en selvfølge for de som går i tog.

På fredag var jeg med på festen for andre gang. Sammen med andre nordmenn og studenter fra språkskolen, benka jeg meg på tribunen for å se på. Før opptoget starta, ble det holdt taler, dansa og sunget, og byens ulike selskaper og organisasjoner fikk sine utmerkelser. Med min haltende fransk og dårlige mikrofoner, var det ikke lett å følge med på det som ble sagt. Men stemningen på tribunen var god. Selve toget var organisert med formelle offentligheter først, så yrkesorganisasjoner, studenter fra universitetet, lag og organisasjoner av mer frivillig karakter, grupper med ulik stammetilhørighet og fra ulike kvarterer i byen. Borgermesterens kone gikk selvfølgelig fremst.

Toget i år var først og fremst et sted å vise seg fram og å markere at kvinner står sammen. Det var også mange fine kjoler og hatter å se, interessant hvor forskjellige kjolene kan bli med utgangspunkt i samme pagne. Men selv om det er mye som gjenstår før kvinner i Kamerun får de samme rettighetene og mulighetene som kamerunske menn, ble det ropt få slagord. Det er riktignok sju år siden jeg feirte dagen her sist, men jeg mener at det var flere plakater å se den gangen. I år var festen viktigst. 🙂

Jeg stod over pub-runden i år, men avslutta dagen med grilling i hagen hos Sandra sammen med de andre jentene på campen.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

One thought on “8. mars – Kvinnefest

  1. Så masse fine farger:) Syns eg kunne huska at det va et eget stoff te kvinnedagen ja:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s